Ciorba traditionala de miel la ceaun

de Rahela Velicu in Supe/Ciorbe, 29 Apr 2016 | 4159 vizualizari

 

Daca nu avem o ciorbita din maruntaie de miel, atunci nu simtim ca ar fi Pastele. Este Reteta de Paste care ne place cel mai mult :) Reteta si aici - http://noiinbucatarie.ro/ciorba-traditionala-de-miel-la-ceaun/

 

INGREDIENTE

  • aprox. 2 kg oase si maruntaie de la miel( ficat, rinichi, plamani,burta, mate)
  • 2 cepe
  • 2 morcovi
  • 2 ardei
  • 100 g rosii in bulion pentru ciorba
  • 200 g smantana de gatit
  • 5 galbenusuri
  • 2 legaturi mari de leustean
  • sare
  • sare de lamaie
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba traditionala de miel la ceaun:

Mai intai spalam bine maruntaiele de miel ( eu am folosit jumatate din ficat, jumatate de plamani, rinichi, inima, burta si mate, iar matele trebuie intoarse,frecate cu sare si otet), iar asta este cea mai grea etapa.Taiem toate maruntaiele folosite dupa marimea dorita, apoi le dam intr-un clocot.

Le scurgem apa, apoi le mai clatim odata si le mutam intr-un ceaun. Le punem apa si le dam la foc 15-20 de minute, dupa care adaugam ceapa, morcovul si ardeiul tocate si sare dupa gust si lasam la fiert inca 40-50 de minute.

Punem rosiile din bulion si lasam in continuare la fiert pana cand fierbe bine carnea.

Galbenusurile de ou le amestecam cu smatana de gatit, iar leusteanul il tocam marunt.

Cand este gata ciorba, adauagam galbenusurile si verdeata si stingem focul.

Transferam ciorba intr-o cratita si servim cu pofta 1-2-3 portii .

TIPS-URI

1

Puteti acri ciorba cu bors.

2

In locul smantanii de gatit, se poate folosi si smantana normala.

3

Puteti adauga si mai multe maruntaie daca aveti.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba traditionala de miel la ceaun" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Ciorba de vacuta